Prosjekt male kommoden hvit.

Som jeg nevnte sist så har jeg fått en lekse fra malerbua for å lære fortere. Min første oppgave er å male kommoden min hvit :)

Som dere ser så er den trehvit, og jeg ville heller gjøre den hvit fordi da passer den bedre inn i rommet mitt, og den skaper en bedre helhet sammen med de andre møblene mine. Alt jeg har brukt av redskaper og maling har jeg fått sponset av jobben :)

Her har jeg grunnet det første laget - med kvist og sperregrunn. Det er viktig å grunne for å stoppe kvisten (det har man allerede gjort her siden den er behandlet fra før) men også for at den fargen eller behandlingen som allerede er på det du skal male ikke skal gå gjennom den nye malingen. Jeg tok på to strøk med grunning siden det er det som er anbefalt - og som dere ser på det neste bildet fant jeg ut at jeg måtte male inni også.

Her er skapet med to strøk grunning og et strøk maling :) veldig fornøyd! Dere ser at jeg bare har grunnet der skuffene er fordi det ikke syntes uansett - derfor fokuserer jeg heller på det andre men tok et lag med grunning for å ikke ha en så stor kontrast. Jeg fant også ut at jeg måtte male sidene på skuffene da de syntes når jeg drar de ut - så her om dagen grunnet jeg det første strøket.

Dere ser også på skuffene at de har sånne små hengslene til å åpne både dør og skuffer med - som er veldig detaljerte og vanskelige å male.. Disse valgte jeg da heller å spraylakkere - for å få en finere farge enn orginalen og for at kontrasten mellom den og skapet ikke skulle være så stor. Det hadde vært finere å laget de i en annen farge, som gull eller sølv - men som dere ser på skuffene så fikk jeg ikke løs all dekorasjonen (spikret fast med små spiker) og de måtte derfor bli hvite.

Jeg la de på et avispapir som dere ser, på gresset - fordi jeg ikke var sikker på hvor mye jeg kom til å søle.. Resultatet får dere se i et Annet innlegg når jeg forhåpentligvis er ferdig med alt!:)

(Har igjen døra og platene inni som lager hyller grunnet dårlig plass og redsel for å søle på terrassen)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits